Warning

 

Close

Confirm Action

Are you sure you wish to do this?

Confirm Cancel
Member Login
Site Notices
11/22/2017 10:05:29 PM
Posted: 9/26/2004 9:31:44 PM EST
My new M4gery build is failing to lock open on the last round in the mag. All functions on the rifle are fine except this one. I tried 4 different new mags (2 Bushie 10rnd, 1 DH/Labelle 20rnd, 1 DH/Labelle 30rnd ). When I pull the charging handle back on an empty mag, it does lock back.

could it be that the H buffer/buffer spring is too strong for the carrier to go back far enough to engage with the bolt catch?
Link Posted: 9/26/2004 10:33:55 PM EST
[Last Edit: 9/26/2004 10:35:06 PM EST by Dano523]
Using CLP to lube the rifle?
Link Posted: 9/26/2004 11:07:30 PM EST
Link Posted: 9/27/2004 8:18:46 AM EST
[Last Edit: 9/27/2004 8:20:04 AM EST by DocDavis]
I'm having the same trouble. Worked fine 'till I switched to a collapsible stock. I checked the spring to make sure it's shorter than the A2 one and it is. The bolt won't lock even when I try to lock the bolt manually. I've only got about 400 rnds through this rifle. Any ideas?

Thanks
DocD
Link Posted: 9/27/2004 4:47:08 PM EST
I've seen this before when a customer somehow got an extra buffer detent behind the buffer. I thought I heard something strange rattling around in the buffer tube, after I took it apart there it was. That prevented the c/h, b/c from locking all the way back. You could also have the wrong size buffer in your t-stock.
Link Posted: 9/27/2004 7:41:47 PM EST
wouldn't it possibly be that the spring is new and needs to be worked a little? I know that when I pull the C/H back with an empty mag, it gets stiff around when it should catch the Bolt catch. Maybe it isn't going far enough back to engage the bolt catch because of a new spring. FYI i am using a bushie upper and lower with a LMT Gen 2 ribbed stock with an H-buffer/car spring.

Link Posted: 9/27/2004 8:42:06 PM EST
Link Posted: 10/1/2004 9:14:36 AM EST
[Last Edit: 10/1/2004 9:30:11 AM EST by ThePrisoner72]
I expirienced this today at the range. Mine did it to two specific mags I was using but it didn't do it everytime, go figure.


EDIT: I wiped down my bolt catch, there was quite a bit of lubricant on it. I'll wait and see if that cures it, if not than it must be my two magazines.
Top Top