Warning

 

Close

Confirm Action

Are you sure you wish to do this?

Confirm Cancel
Member Login
Site Notices
Posted: 3/15/2006 6:04:35 PM EDT
I seem to have an incidence of this running and can't seem to get rid of it with Norton,Microsoft Beta,C Cleaner,Adaware or Spybot. Norton seems to be keeping it from connecting to the net but it is annoying and concerns me.

Any help?
Link Posted: 3/15/2006 6:07:05 PM EDT
[Last Edit: 3/15/2006 6:07:52 PM EDT by FieroLoki]
Delete your cookies. edge.ru4 is a tracking cookie

Then try this

www.spywareremove.com/removeEdgeru4.html
Link Posted: 3/15/2006 6:12:51 PM EDT

Originally Posted By FieroLoki:
Delete your cookies. edge.ru4 is a tracking cookie

Then try this

www.spywareremove.com/removeEdgeru4.html



I did that (both) the link is nothing more than link to buy spyhunter which incidentally didn't detect the edge.ru4 cookie.

You can delete the cookie and it restores itself.
Link Posted: 3/15/2006 6:13:29 PM EDT

Originally Posted By bgenlvtex:

Originally Posted By FieroLoki:
Delete your cookies. edge.ru4 is a tracking cookie

Then try this

www.spywareremove.com/removeEdgeru4.html



I did that (both) the link is nothing more than link to buy spyhunter which incidentally didn't detect the edge.ru4 cookie.

You can delete the cookie and it restores itself.



You'll have to excuse Fiero, hes kinda a dumbass sometimes.
Link Posted: 3/15/2006 6:15:07 PM EDT

Originally Posted By Specop_007:
You'll have to excuse Fiero, hes kinda a dumbass sometimes.



I've been around long enough to Google before I post
Link Posted: 3/15/2006 6:24:07 PM EDT

Originally Posted By bgenlvtex:

Originally Posted By Specop_007:
You'll have to excuse Fiero, hes kinda a dumbass sometimes.



I've been around long enough to Google before I post



Well, you know thats a first.


Have you deleted it in safe mode?
Link Posted: 3/15/2006 6:30:19 PM EDT

Originally Posted By FieroLoki:
Have you deleted it in safe mode?



no
Link Posted: 3/15/2006 6:31:12 PM EDT
Well I would get one of those registery monitoring tools to monitor what/who is putting an entery in your registery. I'm using Spybot-S&D, it will ask for permission to update the registery, and if you answer "no," bye-bye virus.
Link Posted: 3/15/2006 6:34:07 PM EDT
Debian, meet edge.ru4

Debian, kill edge.ru4
Link Posted: 3/15/2006 6:42:18 PM EDT
Go to www.trendmicro.com and run the FREE spyware cleaner and the free virus killer.

It take time to download but it will find thing that a lot of other programs you have listed don't find.
Good luck.
Link Posted: 3/15/2006 6:44:09 PM EDT

Originally Posted By warlord:
Well I would get one of those registery monitoring tools to monitor what/who is putting an entery in your registery. I'm using Spybot-S&D, it will ask for permission to update the registery, and if you answer "no," bye-bye virus.



I've got spybot(see 1st post) , no workee.

Debian, kill edge.ru4 I don't want a new o.s. just rid of some spyware but thanks.
Link Posted: 3/15/2006 7:05:38 PM EDT

Originally Posted By NavajoGunOwner:
Go to www.trendmicro.com and run the FREE spyware cleaner and the free virus killer.

It take time to download but it will find thing that a lot of other programs you have listed don't find.
Good luck.



The trend micro won't run without removing( not just disableing) Norton which I don't want to do for a "trial" program. Thanks though.

Any more ideas?
Link Posted: 3/15/2006 7:16:56 PM EDT

Originally Posted By bgenlvtex:

Originally Posted By NavajoGunOwner:
Go to www.trendmicro.com and run the FREE spyware cleaner and the free virus killer.

It take time to download but it will find thing that a lot of other programs you have listed don't find.
Good luck.



The trend micro won't run without removing( not just disableing) Norton which I don't want to do for a "trial" program. Thanks though.

Any more ideas?



Ran "edge_ru4" on Google and it list some programs that claim to clean that specific problem......
Link Posted: 3/15/2006 7:18:14 PM EDT

Originally Posted By bgenlvtex:

Originally Posted By FieroLoki:
Have you deleted it in safe mode?



no



Make sure your programs are run in safe mode (spybot and whatnot)
Link Posted: 3/15/2006 8:30:34 PM EDT
Link Posted: 3/16/2006 3:30:33 PM EDT
Various questions:
FIRST--you should find out how to reinstall your networking if it gets buggered, eihter by reinstalling it or by downloading a winsock repair program such as LSPfix.
--------
...have you tried using a Mozilla-based browser (Netscape, Mozilla or FireFox) and setting the domain name (edge.r4u.com) on the cookie block list?....
...do you use internet explorer for surfing? (you shouldn't!)
....do you have any desktop feeds installed (stuff like weatherbug.com that sends content to an icon in your systray/on your PC)
...do you have any special "toolbars", "helpers", "plugins" (out of the usual Real, Quicktime, WMP), ect.
...do you have a firewall program running so that you can detect programs attempting to make outbound connections? (you should do this, even if you have a hardware router like me)
...if you are running WinXP, have you gone through the [administrative tools]/[services] and looked for anything odd and set it to "manual start", and then tried rebooting?
~
Top Top