Warning

 

Close

Confirm Action

Are you sure you wish to do this?

Confirm Cancel
Member Login
Posted: 1/1/2006 3:51:41 PM EDT
Ok I just got a wireless g router from linksys works fine wired got the wireless secured via WEP

but after a while it starts off working fine but then boom my connection crawls and I cant even connect to the router to change configurations with out unplugging the router and plugging it back in agien.

currently the wireless is disabled and my connection is back to normal no problems.
so I something is interferating with my wireless I had the routers send channel set to 11 and according to network stumbler the neihbors were on chan 9 so I dont think were getting crosstraffic.

need help as I want to be able to use my laptop on the network.
Link Posted: 1/1/2006 3:59:10 PM EDT
anyone nearby using a cordless phone?
Link Posted: 1/1/2006 4:08:03 PM EDT
[Last Edit: 1/1/2006 4:13:29 PM EDT by cyrax777]

Originally Posted By RED_5:
anyone nearby using a cordless phone?



whoop forgot about that thats probly it.

now i need to dig up the manual for the phone and see what channel its on.

well crap fouund the manual but it doesnt tell me what channels the phone uses.
Link Posted: 1/1/2006 4:11:54 PM EDT
cordless phone at work wipped out our wlan. phone change solved that.
Link Posted: 1/1/2006 4:17:08 PM EDT
You can manually configure your channel, best config is ch 6 that is in the middle of the spectrum and allows for middle of the road. You may want to try the other channels if you still have the congestion issue.

Who knows ch 1 may work the best for you.
Link Posted: 1/1/2006 4:18:01 PM EDT
[Last Edit: 1/1/2006 4:24:01 PM EDT by cyrax777]
ok changed to channel 1 and so far so good.

If all else fails ill just get a 5.2 ghz phone/
Link Posted: 1/1/2006 4:41:08 PM EDT
yeah its working fine now I did changed the channel and as a experminet moved the phone out of the room and everything works fine now.,
thanks.
Link Posted: 1/1/2006 4:49:53 PM EDT
Most wireless routers are defaulted to ch 6. Mine kept cutting off, and I found the computers would be hunting for the channel. Turns out a neighbor's was on ch 6. I set mine to ch 3 and have not had a problem since.
Link Posted: 1/1/2006 8:16:42 PM EDT
Glad I could help you out..



Happy fast surfing !!
Top Top