Warning

 

Close

Confirm Action

Are you sure you wish to do this?

Confirm Cancel
Member Login
Posted: 12/21/2005 5:16:56 PM EDT
[Last Edit: 12/21/2005 5:19:10 PM EDT by FishCop]
Just test fired by busy 223, two roundsin the mag, winchester varmin rounds 3600fps 45gr JHP.

Pulled the trigger-- and two virtually simultaneous rounds punished the oppossum.

Any sugestions?

Fishcop
Link Posted: 12/21/2005 5:32:20 PM EDT
what kind of lower parts kit you using in your weapon?
Link Posted: 12/21/2005 6:18:38 PM EDT
slamfire?
Link Posted: 12/21/2005 6:19:31 PM EDT
Link Posted: 12/21/2005 6:27:02 PM EDT
Never had a .223 busrt before. Once I had a Pepsi Burst in the freezer!
Link Posted: 12/21/2005 7:13:15 PM EDT
[Last Edit: 12/21/2005 7:13:31 PM EDT by Cyclic240B]
"Search" is your friend Sir. With no reply, I'll assume you are having a problem irt this...

My AR Is Firing Burst...

...and some quotes from said thread. If that seem like your problem, read on Sir.


Originally Posted By sledhead907:
I got the Yellow Tavern Spring Kit from Brawnells...
Spring Kit

I went to shoot the gun today to try the new goodies out; I was shooting bursts of full auto. It never dumped the mag...I would shoot a couple rounds and it would go full auto until I let the trigger go. Could I have a bad, or weak disconnector spring?

When I assembled the lower I put a thin coat of molydisulfide grease on the surfaces of the sear, disconnector and hammer. Could that be the problem?

-Derek





Originally Posted By jeepsrock:
Replace the hammer, trigger disconnect with different parts.




Originally Posted By theshootersden:
Definitely a disconnect problem... Could very well be the spring...

Disassemble the FCG and clean, lube then reinstall... After you get it put back together, check to see if the disconnect has good spring tension to it...

ETA: Make sure the disconnect spring isn't installed upside down...




Originally Posted By DevL:
When you fire pull the trigger HARD and keep it to the rear with a firm hold and see if it happens. If not, you are bumping... if so its the disconnector.

Also after it cycles and didnot go off release the trigger VERY slow and soft. If it fires on release its the disconnector, if not its bumpfiring.

Top Top