Warning

 

Close

Confirm Action

Are you sure you wish to do this?

Confirm Cancel
Member Login

Site Notices
Posted: 8/23/2017 2:45:35 PM EST
I have a 2000 Mustang v6 auto transmission.

It won't go over 60. As you accelerate it stops at 60. increase throttle the rpms go up but no more speed.

If you let off the gas and get back on it, it still slows down 10-15 MPH until it kicks in again.

I was having the same problem at 30, topped off the fluid and now its only at the higher speeds.

Do I take it to the mechanic or the Transmission shop?

There are no warning lights on.
Thanks in Advance
Link Posted: 8/23/2017 2:47:35 PM EST
Check your transmission fluid level.
Link Posted: 8/23/2017 2:48:21 PM EST
Torque Converter is dead.
Link Posted: 8/23/2017 2:48:50 PM EST
[Last Edit: 8/23/2017 2:50:01 PM EST by Punkface]
Get a real car. /s

Sounds like a transmission issue.

Any noises or shakes? Does rate of acceleration matter? Hit anything lately?
Link Posted: 8/23/2017 2:49:20 PM EST
Mileage?
Link Posted: 8/23/2017 2:49:22 PM EST
Stopped reading after first sentence.
Link Posted: 8/23/2017 2:49:59 PM EST
Go to the tranny shop..it sounds like its got at least one clutch pack slipping....you are gonna get a tranny o-haul would be my guess...
Link Posted: 8/23/2017 3:10:23 PM EST
[Last Edit: 8/23/2017 3:11:35 PM EST by blmff]
I would never buy me a v6 mustang. It is driven by my daughter. 75000 miles

No accidents that I am aware of. No unusual noises
Link Posted: 8/23/2017 3:11:55 PM EST
Is this now a tranny tread?
Link Posted: 8/23/2017 3:13:44 PM EST
Limp mode. Disconnect the battery for a good 10 minutes.
Link Posted: 8/23/2017 3:14:52 PM EST
Its got a bad case of ford.
Link Posted: 8/23/2017 3:30:29 PM EST
definitely sounds like an internal trans issue causing it to miss/slip a shift....on the bright side it might be a good time to do an LS swap
Link Posted: 8/23/2017 3:34:14 PM EST
Sounds like you blew a tranny .
Link Posted: 8/23/2017 4:43:43 PM EST
Girls' cars aren't supposed to go over 60.
Link Posted: 8/23/2017 4:44:45 PM EST
And this is exactly why I drive 6 speeds only.
Link Posted: 8/23/2017 4:47:32 PM EST
Discussion ForumsJump to Quoted PostQuote History
Originally Posted By AKSnowRider:
Go to the tranny shop.
View Quote
It's a long drive to Thailand.
Link Posted: 8/23/2017 4:54:06 PM EST
Seems like the tranny is royally fucked.

Just a SWAG though.
Link Posted: 8/23/2017 4:54:52 PM EST
Discussion ForumsJump to Quoted PostQuote History
Originally Posted By whiskerz:
Sounds like you blew a tranny .
View Quote
That's just ice cream...
Link Posted: 8/23/2017 5:11:59 PM EST
Yea same trans as the explorer. Get a reamn from the ford dealer or junk the car. The 555 trans blow and are expensive as shit. The servo bore bushings are like 65 bucks each. When they get to have symptoms like that they are done.

We use to find the drums welded together or broke. Center supports broken. Then of course servo bores.
Top Top