Warning

 

Close

Confirm Action

Are you sure you wish to do this?

Confirm Cancel
Member Login

Site Notices
Posted: 9/4/2008 6:12:31 AM EST
Anyone had issues after installing Windows XP SP 3 or is it good to go?

Thanks
Link Posted: 9/4/2008 6:13:14 AM EST
do it!
Link Posted: 9/4/2008 6:14:38 AM EST
Doesn't play very nice with Verizon DSL software-still works, but Verizon claims SP3 is an "unsupported operating system."
Link Posted: 9/4/2008 6:15:20 AM EST
Do a backup of your stuff. Some people with AMD processors initially reported that their computers got caught in an endless reboot loop. I think its fixed but I never looked into it since I didn't have an AMD CPU.

-Foxxz
Link Posted: 9/4/2008 6:15:32 AM EST
I installed it both at work and at home. I didn't really have any issues. My printer acted funny for a little while, but I can't directly attribute that to the service pack, although the printer has been fine for a year now, and a couple days after the install, it acted up. A restart cleared it up, so it could have been unrelated.

That being said, we aren't doing anything too extensive with our PC's, so you may want to do more research before updating.
Link Posted: 9/4/2008 6:15:42 AM EST
My recommendation is to be sure you do not have desktop search engine or IE7 installed. If you do, uninstall those first.

If they are already installed, SP3 will not let you uninstall them later.
Link Posted: 9/4/2008 6:17:21 AM EST
Read through the notes on it and see if anything it fixes or adds applies to you.

Link Posted: 9/4/2008 6:25:37 AM EST
Thanks for the feedback.
Link Posted: 9/4/2008 6:26:16 AM EST

Originally Posted By The_Sgt_Rock:
Thanks for the feedback.


np
Link Posted: 9/4/2008 6:28:13 AM EST
Personally, for me, if you aren't having any issues with SP2, then I would wait until it is absolutely necessary to install SP3. At some point, Microsoft will stop supporting SP2, and stuff won't run etc, then I would do it. But I would take system restore points and make register backups just in case.
Link Posted: 9/4/2008 6:30:19 AM EST
Some issues on Dells ,make sure your bios is upto date before installing and you will be fine.
Tim
Link Posted: 9/4/2008 6:33:52 AM EST
I installed it several days ago - no problems since.
Link Posted: 9/4/2008 6:35:50 AM EST
I did it on tues., took me until thrs to get me computer back, after having service pack 3 removed.
I say don't do it.
Link Posted: 9/4/2008 6:36:48 AM EST
[Last Edit: 9/6/2008 7:24:02 AM EST by callgood]
I tried to install it and got some "access denied" messages. Wouldn't install. So I got online with the Microsoft "chat" guy in Bangalore. He stepped me through it. Took a couple of hours (fast cable/slow computer) but we talked (typed) about our home areas while it ran.

I've had no issues with my cable modem (Charter), printing, or anything else. I'm using IE6 &/or Firefox, so I guess I'm ok there.

Link Posted: 9/4/2008 6:43:34 AM EST
I upgraded with no problems. Running IE7. Have some odd hardware like a quad head video card and USB sound card. No issues here.
Link Posted: 9/4/2008 6:47:27 AM EST
i installed it on 5 computers without an issue.
Link Posted: 9/4/2008 12:55:52 PM EST
I installed the SP3 on my laptop (running IE6) and it went perfectly, no issues at all.

I was very afraid but no problems thankfully
Link Posted: 9/4/2008 1:16:10 PM EST
[Last Edit: 9/4/2008 1:18:16 PM EST by FMJshooter]

Originally Posted By Foxxz:
Do a backup of your stuff. Some people with AMD processors initially reported that their computers got caught in an endless reboot loop. I think its fixed but I never looked into it since I didn't have an AMD CPU.

-Foxxz


<-- Has AMD

Tried installing it last week and had that problem. Was able to Get in through safe mode and rolled it back. I was not pleased to say the least.
Link Posted: 9/4/2008 1:17:40 PM EST

Originally Posted By crurifragium:
Doesn't play very nice with Verizon DSL software-still works, but Verizon claims SP3 is an "unsupported operating system."
why are you using the verizon software


I was told by the tech to throw it out cause it was a worthless piece of shit
Link Posted: 9/4/2008 1:25:36 PM EST
This ^ + Norton security (Symantec) has issues with sp3.

No instally fo me at this time.
Link Posted: 9/4/2008 1:26:17 PM EST
Just did it an hour ago, no problems yet.
Link Posted: 9/4/2008 1:28:27 PM EST

Originally Posted By manowar669:
Just did it an hour ago, no problems yet.


same here
Link Posted: 9/4/2008 1:29:36 PM EST

Originally Posted By BTEAMARMS:
This ^ + Norton security (Symantec) has issues with sp3.

No instally fo me at this time.
NORTON
Link Posted: 9/4/2008 1:30:18 PM EST
After the SP 3 install, I could no longer install any Windows Updates or programs.



I uninstalled it and everything went back to normal.

Av.
Link Posted: 9/4/2008 1:30:45 PM EST
see told ya!
Link Posted: 9/4/2008 1:30:57 PM EST
No issues here.

Running it on an Enpower 660 notebook. Dual booting XP and Vista sp1

I'm liking XP SP3 better than Vista SP1 after living with both.

YMMV
Link Posted: 9/4/2008 1:32:20 PM EST
works fine. Ive put it on 4 or 5 machines
Link Posted: 9/4/2008 1:32:46 PM EST
It turned me into a newt!!
Link Posted: 9/4/2008 1:33:05 PM EST

Originally Posted By crurifragium:
Doesn't play very nice with Verizon DSL software-still works, but Verizon claims SP3 is an "unsupported operating system."


you shouldnt even need to install DSL software
Link Posted: 9/4/2008 1:33:24 PM EST
Just the 3-6sec delay in opening My Documents folder and when I can click on something...no problems otherwise.
Link Posted: 9/4/2008 1:42:25 PM EST

Originally Posted By tyman:
Just the 3-6sec delay in opening My Documents folder and when I can click on something...no problems otherwise.


open taskmanager and look for processes that are using a lot of cpu %
Link Posted: 9/4/2008 3:21:40 PM EST

Originally Posted By gaspain:

Originally Posted By tyman:
Just the 3-6sec delay in opening My Documents folder and when I can click on something...no problems otherwise.


open taskmanager and look for processes that are using a lot of cpu %


Theres nothing wrong in that dept.

I rolled back to SP2 and delay went away. Reinstalled SP3 and it was back.
Link Posted: 9/4/2008 3:37:27 PM EST
Link Posted: 9/4/2008 5:18:54 PM EST
It fooked my daughters Compaq something fierce. Had to do a system restore to get it to boot in anything other than safe mode. HAs been OK on my wife's HP laptop and my generic Micro Center desktop.
Link Posted: 9/5/2008 2:45:20 PM EST

Originally Posted By FMJshooter:

Originally Posted By Foxxz:
Do a backup of your stuff. Some people with AMD processors initially reported that their computers got caught in an endless reboot loop. I think its fixed but I never looked into it since I didn't have an AMD CPU.

-Foxxz


<-- Has AMD

Tried installing it last week and had that problem. Was able to Get in through safe mode and rolled it back. I was not pleased to say the least.


Having that problem right now.
Link Posted: 9/5/2008 10:56:57 PM EST

Originally Posted By Punani:

Originally Posted By FMJshooter:

Originally Posted By Foxxz:
Do a backup of your stuff. Some people with AMD processors initially reported that their computers got caught in an endless reboot loop. I think its fixed but I never looked into it since I didn't have an AMD CPU.

-Foxxz


<-- Has AMD

Tried installing it last week and had that problem. Was able to Get in through safe mode and rolled it back. I was not pleased to say the least.


Having that problem right now.


Hrm, I have a 3000+ Barton and didnt have any problems with it...
Link Posted: 9/5/2008 10:59:57 PM EST
I installed it yesterday and have had no problems.
Link Posted: 9/5/2008 11:07:28 PM EST
[Last Edit: 9/5/2008 11:07:59 PM EST by Misery]
Installed it yesterday and also installed the new Kaspersky AV 2009 program (free for current key holders). No issues at all. At first it seemed to lag a bit, but once everything was running and certain apps had been opened (e.g., IE7, OE, Control Panel apps, Windows Explorer/File Manager) and I did a defrag with O&O V8, all was fine.

Even my MSFS (FS9) with plenty of add-ons works the fine. I'm also still downloading porn like crazy, so SP3 hasn't fucked anything up for me yet!

Top Top