Warning

 

Close

Confirm Action

Are you sure you wish to do this?

Confirm Cancel
PSA
Member Login

Site Notices
Posted: 1/10/2005 3:21:12 PM EDT
Okay last night was all well until my desktop crashed while using IE, once I reboot it will not allow me to connect to the net or network. Now I have pinged the card and it gets replies 127.0.0.1

However I can't connect to anything and other computers can not access my folders.

Any ideas, ??
Link Posted: 1/10/2005 3:23:26 PM EDT

Originally Posted By olyarms:
Okay last night was all well until my desktop crashed while using IE, once I reboot it will not allow me to connect to the net or network. Now I have pinged the card and it gets replies 127.0.0.1

However I can't connect to anything and other computers can not access my folders.

Any ideas, ??



127.0.0.1 is the loopback IP address.
Your TCP/IP settings are most likely gone.
Try to reset them, if it still give problems, uninstall TCP/IP and reinstall it.
Link Posted: 1/10/2005 3:46:36 PM EDT
still a no go  

dam
Link Posted: 1/10/2005 3:49:08 PM EDT
Need more details then.
You use dial up, cable, DSL, what?
DHCP or static IP?
Link Posted: 1/10/2005 3:49:38 PM EDT
Do you have an IP for the card? From a local DHCP?
Link Posted: 1/10/2005 3:49:44 PM EDT
Link Posted: 1/10/2005 3:55:05 PM EDT
Its cable
Ipconfig gives me
Connection-specific DNS Suffix  . :
IP Address. . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

the router and all are fine, have other machines running, how I am able to talk.


Also wen I open IE it goes straight from my homepage to http:/// and keeps trying to refresh. Kind off odd to say the least.

Link Posted: 1/10/2005 3:56:48 PM EDT
[Last Edit: 1/10/2005 3:57:04 PM EDT by MillerSHO]
Link Posted: 1/10/2005 3:59:37 PM EDT

Originally Posted By MillerSHO:
Ummm your not getting an address.

Without that you'll never get on the net.

So the question is, is your service F'd, or is your NIC toast?



service is fine, I am wondering if it's the nic. this freaking sucks. I hate that machine but the best one I have

Maybe it gets too hot?
Link Posted: 1/10/2005 4:28:24 PM EDT

Originally Posted By olyarms:

Originally Posted By MillerSHO:
Ummm your not getting an address.

Without that you'll never get on the net.

So the question is, is your service F'd, or is your NIC toast?



service is fine, I am wondering if it's the nic. this freaking sucks. I hate that machine but the best one I have

Maybe it gets too hot?



NICs do not get hot.
Try this:

ipconfig /release

then,

ipconfig /renew

Tell us what happens.
Link Posted: 1/10/2005 4:50:44 PM EDT

Originally Posted By ARDunstan:

Originally Posted By olyarms:

Originally Posted By MillerSHO:
Ummm your not getting an address.

Without that you'll never get on the net.

So the question is, is your service F'd, or is your NIC toast?



service is fine, I am wondering if it's the nic. this freaking sucks. I hate that machine but the best one I have

Maybe it gets too hot?



NICs do not get hot.
Try this:

ipconfig /release

then,

ipconfig /renew

Tell us what happens.


/release
ip address for adapter has already been released

/renew
an error occured the system cannot fin the file specified
Link Posted: 1/10/2005 6:00:31 PM EDT
Not 100% sure but it looks like winsock.dll is corrupted.

Look at this.

Winsock

Hope it fixes it.

Link Posted: 1/10/2005 11:03:20 PM EDT
Bump.
Link Posted: 1/10/2005 11:06:55 PM EDT
Top Top